donderdag 20 maart 2008

Competitiewedstrijd 17 (2)

Overgenomen van de site van Oostkapelle

Laat je zien en laat je horen zaterdag a.s.
zaterdag 22 maart om 14.30 uur in Oostkapelle het voetbalgevecht om de 3e plaats in de !e klasse tussen Oostkapelle Da1 en Ter Leede Dames 2.

Kom allemaal en schreeuw onze dames naar de overwinning.

Om vast in de sfeer te komen hieronder een foto van Ter Leede

Jarig

Vandaag is Yvonne van de Bosch jarig

HARTELIJK GEFELICITEERD

woensdag 19 maart 2008

Voorbeschouwing competitiewedstrijd 17!

...........Oostkapelle – Ter Leede 2 tenslotte wordt ook nog gespeeld, maar bij dat duel gaat het nergens meer om!

Oostkapelle – Ter Leede 2 (Paaszaterdag)
Oostkapelle speelt zaterdag alweer voor de gezelligheid, bij winst passeert het haar tegenstandster ~Ter Leede 2~ overigens wél op de ranglijst, thuisspelend even kijken hoor, oh ja ik zie het al, 5 x was er winst, van gelijkspelen hield men niet; 3 x werd er verloren! Thuisdoelsaldo: 15-11.
Ter Leede 2 hobbelde dit seizoen een beetje mee, na de afroming door de BVO’s bleef men voor wat betreft het 2e team enigszins berooid achter, uitspelend was er 5 x winst; kwam men 1 x remise overeen en gingen er 3 duels verloren, uitdoelsaldo: 20-18.
In Sassenheim was Oostkapelle Ter Leede 2 met 2-4 de baas!

Reporter: C. van Kuijck

--------------------------------------------------------------------------------

Deze wedstrijd werd vooraf toch wel ingeschat als een lastige, zeker gezien de uitwedstrijd waarin ´t Zand flink voor de 3 punten moest knokken. Tevens komt daar nu elke week als extra druk nog bij het moeten blijven winnen om in de race te blijven voor het kampioenschap. De weersomstandigheden waren goed, lente-achtige temperaturen en voor de verandering eens geen harde wind.
De start van de dames van ´t Zand was wel stormachtig, want nog voordat de klok goed en wel gestart was, lag het 1e doelpunt er al in. De aftrap werd gedaan door Ter Leede maar direct werd de bal afgepakt en richting spits Bernadette van Kollenburg gestuurd. Deze kon een goede voorzet afgeven en de mee opgekomen linkerspits Stephanie Harmsen kon deze koppend afronden, 1-0. Dit was natuurlijk een goede opsteker voor ´t Zand en smaakte naar meer. Het spel speelde zich in de eerste helft voornamelijk af op de helft van Ter Leede en het veldspel zag er goed en verzorgd uit. Dit leverde dan ook heel veel kansen op, maar het ontbrak aan preciesie of een in de weg staande keeper voorkwam erger. Het duurde dan ook tot de 35e minuut voordat de voorsprong kon worden uitgebreid. Een vrije trap van de tegenstander kon worden onderschept en met een diepe bal kon spits Bernadette van Kollenburg worden bereikt. Die legde de bal in 1 beweging breed op de mee opgekomen rechterspits Kim de Lange, die hierdoor een voorzet kon geven. Die werd in 1e instantie nog aangenomen door spits Bernadette van Kollenburg, maar die speelde de bal snel door naar de achter haar staande linkerspits Stephanie Harmsen, die opnieuw het doel vond en de 2-0 aantekende.
Dit was tevens de ruststand. Na rust leek er even een moment van verslapping te zijn bij ´t Zand maar ze kwamen er op tijd achter dat dat niet meer doelpunten ging opleveren. En dus pakten ze het spel van voor de rust weer op en kwam Ter Leede er eigenlijk niet aan te pas. In de 50e minuut werd Bernadette van Kollenburg de diepte ingestuurd en die wist de bal op de achterlijn binnen te houden en vervolgens ook nog voor de goal te krijgen. Wederom stond linkerspits Stephanie Harmsen op de juiste plek en kon de bal weer koppend in het doel brengen, 3-0.
Nog geen minuut later mocht Stephanie Harmsen weer een op maat gegeven voorzet in het doel werken. Rechterspits Kim de Lange werd de diepte ingestuurd en liep de bal het 16 meter gebied in waarna zij een strakke bal richting de 2e paal afleverde en daar stond goalgetter Stephanie Harmsen weer gereed om binnen te tikken, 4-0.
Dat ze hiermee nog niet tevreden was, bleek in de 65e minuut. Shirley Kocacinar die achter de spitsen speelde, zette met een steekpass Stephanie Harmsen opnieuw voor de goal van Ter Leede. Nu moest alleen de keeper nog uitgespeeld worden, maar de goed in de wedstrijd zittende Stephanie Harmsen had ook daar vandaag geen moeite mee, 5-0.
In de 70e minuut werd de score nog verder uitgebreid en wel door Shirley Kocacinar die met een “droog” schot in de linkerbenedenhoek de keeper passeerde, 6-0.
In de 75e minuut werd de eindstand bereikt. De naar het middenveld doorgezette Linda de Jong, kwam door goed druk vooruit te zetten in balbezit. Zij dribbelde met de bal het 16 meter gebied in en gaf een breedtepass op de voor het doel staande spits Bernadette van Kollenburg, die de bal beheerst binnenschoot, 7-0.

Statistieken:
Opstelling: 1. Sanela Dorpmans, 2. Rebecca Bliekendaal, 12. Petra van Zelst, 4. Michele Hamers, 5. Linda de Jong, 6. Judith van Berkel, 7. Kim de Lange, 8. Irma Boon (65e minuut, 13. Salina de Kok), 9. Bernadette van Kollenburg, 10. Shirley Kocacinar (80e minuut, 14. Danielle van Hooy), 11. Stephanie Harmsen.

Tsja,wat zal ik zeggen.
Na 25 seconden was het al 1-0. Ver in de eerste helft werd het uit een mooi uitgespeelde aanval 2-0, wat ook de ruststand was.
Binnen 5 minuten na de thee was de stand verdubbeld, zowel een achterbal als buitenspel werden over het hoofd gezien. Herna was het gedaan. 't Zand breidde de stand vervolgens regelmatig uit naar 7-0. Zelfs de eretreffer werd Ter Leede niet gegund.