vrijdag 1 februari 2008

Voorbeschouwing Ter Leede 1 - Willem II

Ter Leede (HK) – Willem II
Sassenheim, 14:30 uur

Gaat de satelliet club van ADO revanche nemen voor het 4-1 verlies van vorige week donderdag? Of zetten de Tilburgsen ook Ter Leede simpelweg opzij? Dat zal de grote vraag worden. Onder de luide aanmoedigingen van de ADO Dames (die om 12.00 uur bij Ter Leede spelen) zal de thuisploeg naar de overwinning worden geschreeuwd. Maar of dit genoeg is om het verschil in voetbalkwaliteiten te kunnen overbruggen? Willem II had het in de voorbereiding in ieder geval een stuk makkelijker, met 6-0 werd Tolbert illusieloos naar huis gestuurd. Ter Leede overleefde nauwelijks de tweede ronde, met 0-1 kon net aan worden afgerekend met RKHVV. Maar zoals al eerder gezegd de druk ligt geheel bij de eredivisionist. En Ter Leede heeft eigenlijk alles mee. Thuispubliek, revanche en een mooie generale want RVVH werd met 3-0 van de mat getikt. Het gaat er dus om spannen daar in Sassenheim, maar gezellig wordt het ongetwijfeld.

Bron: Vrouwenvoetbal.nl

woensdag 30 januari 2008

VRIJ

Weer een zaterdag zonder competitiewedstrijd. We zijn in een periode aangeland dat het de ene week wel, de andere week niet is. In de komende 4 maanden hoeven er nog maar 7 competitiewedstrijden te worden gespeeld. Tel uit je winst.

Aanstaande zaterdag staat natuurlijk wel de bekerwedstrijd Ter Leede - Willem II op het programma. In deze wedstrijd zullen een aantal meiden uit Ter Leede 2 hun opwachting moeten maken. Is het niet in de basis dan is het op de bank.

Kortom deze week aandacht voor de KNVB-beker.

Hulde aan de coach.
In wedstrijdronde 15 werd op Sportpark Roodemolen de return afgewerkt tegen het Katwijkse Rijnvogels, de eerste ontmoeting was nog in een klinkklare 2-6 overwinning geëindigd voor de Sassenheimse formatie. Of het vandaag weer zo makkelijk zal lopen, niets is zeker in de voetballerij. Zo stonden er vandaag 7 speelsters in het veld die er in de eerste ontmoeting niet bij waren. De grote waslijst aan blessures en het uitwisselingsprogramma met de BVO, waar speelsters pas op vrijdagavond te horen krijgen waar zij hun wedstrijd moeten spelen,geeft toch altijd een heel gepuzzel om weer een representatief elftal neer te zetten. Zo heeft coach Blankenspoor nog geen twee opvolgende wedstrijden in een zelfde samenstelling kunnen starten en daarom is het bijzonder knap te noemen dat Ter Leede mee blijft draaien in de top van de eerste klas. En dit is zeker de verdienste van Riny Blankenspoor die er zorg voor draagt dat de speelsters de juiste drive hebben om de wedstrijden voor de volle 100% te spelen. En dit vertrouwen hebben de speelsters na negentig minuten met een verdiende 2-1 overwinning opnieuw uitbetaald.

Spraakmakende scheidsrechter.
De stormachtige wind die dwars over veldje 3 stond,zorgde met de lage temperatuur ervoor dat het langs de lijn niet echt ideaal vertoeven was. Voor de speelsters was de wind eigenlijk meer de spelbreker,want binnen de lijnen liep de temperatuur al gauw naar het kookpunt toe .Onder de prima leiding van scheidsrechter Kamphuis, die als een volleerde cabaretier luid en duidelijk in het veld aangaf wat wel en niet getolereerd werd. Ter Leede startte krampachtig,ofwel het moest weer even zoeken naar de juiste posities in het veld. In het rechter achterveld kreeg men de bal niet weg en als men dan ook nog de pass voor het eigen doel langs speelt,is het voor de Rijnvogels spits eigenlijk een in tikkertje om de bal langs keepster Cindy van Maris in het doel te schieten 0-1. Na dit ongelukkige moment probeert Ter Leede de draad weer op te pakken,maar Rijnvogels schuwde de botte bijl niet en juist Louise v/d Marel moest het hier steeds ontgelden. Nadat coach Blankenspoor Angela Wolvers vanaf de linksback positie naar haar geliefde nummer drie plek heeft verplaatst,is het Ter Leede die nu weer volop terug is in de wedstrijd. Met veel variaties in het spel word de dreiging op de vesting van Rijnvogels steeds groter. De kansen van onder andere Melanie Kruys, Désiree v/d Berg en zeker het afstandschot van Michelle Seyen Ten Hoorn konden gerekend worden als reële doelpogingen. Als in de 22e minuut andermaal Louise v/d Marel wordt getorpedeerd levert dit een vrije trap op vanaf de linkerflank op pakweg 25, 30 meter van het doel. Angela Wolvers legt de bal klaar en weet met een wel zuiver getrapt schot de bal diagonaal in de rechterkruising binnen te ploffen en de stand hiermee gelijk te trekken op 1-1. En als een rood/gelen tornado is het nu telkens Ter Leede dat op zoek gaat naar de voorsprong. Yvonne v/d Bosch als vanouds weer getergd laat opnieuw haar tegenstander haar hielen zien en de voorzet op maat,word in de doelmond maar op een haar na gemist door Désiree v/d Berg. Toch had het zomaar weer Rijnvogels kunnen zijn die de voorsprong had kunnen nemen, Cindy van Maris was ver uit haar doel gekomen en werd met een wel gemikte lob verslagen,maar de goed mee gelopen Angela Wolvers weet het leer op de doellijn nog weg te koppen. Toch blijft Ter Leede het betere van het spel behouden zeker als de bal laag word gehouden. Dan volgen er vele mooie combinaties,maar zoals zo vaak is net het beslissende moment net iets te ver gespeeld. Zo word de rust gehaald met een 1-1 stand die eigenlijk al naar meer smaakte.

Verdiende winst.
De start van de tweede helft was weer even stroef,maar dit duurde maar kort toen de diesel weer op temperatuur kwam, liep het weer op rolletjes. De ploeg werkte hard en met de dubbele dekking werd elke poging van Rijnvogels in de kiem gesmoord. Zo creëerde Ter Leede zich steeds meer kleine kansjes maar echt doeltreffend waren deze ook weer niet. Maar eigenlijk onverwacht is het in de 75e minuut ineens wel raak,als de jeugdige Diana Groeneveld, die na rust in het veld was gekomen voor Kimberly Vermey, de bal vanaf de linkerflank strak voorzet in het doelgebied waar veel speelsters van beide teams de bal missen, is het als een duiveltje uit een doosje ineens Daveny Rodriquez die de bal wel weet te raken en zo de verdiende voorsprong van 2-1 achter haar naam mag zetten. Toch wil Rijnvogels zich nog niet gewonnen geven,maar telkens is het Angela Wolvers die als een stofzuiger de boel weer ontregeld voor dat Rijnvogels daadwerkelijk gevaarlijk kon worden. En als Yvonne v/d Bosch haar folie op miraculeuze wijze nog door de Rijnvogels keepster uit de rechterhoek geplukt ziet worden in twee instanties en ook nog het moment waarop Désiree v/d Berg haar schot naast de verkeerde zijde van de paal zag gaan,dan moet je gaan berusten in deze 2-1 overwinning. Echt berusten kan je het niet noemen,maar meer opnieuw een knappe prestatie van speelsters en coach als een hecht collectief.

Statistieken:
Opstelling Ter Leede
1/ Cindy van Maris, 2/ Bente Boogaard, 3/ Jorien van der Pool, 4/ Melanie
Kruys, 5/Angela Wolvers,
6/ Kimberly Vermey, (46e 12/ Diana Groeneveld ), 7/ Yvonne v/d Bosch, 8/
Michelle Seyen Ten Hoorn,
9/ Désiree van den Berg, 10/ Louise van der Marel, 11/ Daveny Rodriquez.

Foto's Ter Leede 2 - Rijnvogels

Deze en andere foto's van de wedstrijd Ter Leede 2 tegen Rijnvogels zijn HIER te vinden.

Ter Leede 2 - Rijnvogels 2-1 (2)

Hierna het verslag van de wedstrijd zoals dat is terug te vinden op de site van Rijnvogels.

Dames 1 vergeten het af te maken bij Ter Leede

Wedstrijd: Ter Leede 2 - Rijnvogels
Ruststand: 1 - 1
Eindstand: 2 - 1
Reporter: Kees van der Voort
--------------------------------------------------------------------------------
De FC Rijnvogels dames, moesten in Sassenheim, de strijd aangaan tegen Ter Leede 2.
Ter Leede stond, voorafgaand aan dit duel, met 25 punten op een fraaie 3e plaats en de Rijnvogels stonden daar 12 punten onder.
Op papier dus een groot verschil en de vraag was of de Rijnvogels, in deze uitwedstrijd, mogelijk toch een puntje mee naar huis zouden kunnen nemen.
Als iedere speelster foutloos speelt, is er vaak sprake van saai spel waarin meestal geen doelpunten vallen, maar zulke wedstrijden worden zelden gespeeld, iedereen maakt wel eens een foutje, maar deze wedstrijd werd van beide kanten beheerst door de vele fouten.
Slechts enkele speelsters, zowel van Rijnvogels als Ter Leede verdiende een voldoende.

Na twee minuten spelen was er al een slechte terug speel bal van Ter Leede, de bal kwam voor de schietgrage voeten van Anne Lavooij die de 0-1 kon aantekenen.
Hierna waren de Rijnvogels 20 minuten lang het betere team, maar men verzaakte om het af te maken.
Na deze betere Rijnvogels periode, voelde Ter Leede de onmacht van hun tegenstander goed aan en men begon het spel in handen te nemen.
Eerst wist Rijnvogels Marian Blonk een goed schot nog prima naast het doel te stompen, maar twee minuten later schatte zij een vrije schop van Ter Leede verkeerd in en de bal verdween in het doel, 1-1.
Toch kwamen de Rijnvogels nog een keer dicht bij een doelpunt toen de Ter Leede keepster uit gespeeld was en Chamba Rimon haar prima schot nog net door een speelster uit het doel gehouden zag worden.

De tweede helft begon de Rijnvogels met grote inzet, maar te veel individuele fouten voorkwam dat ze echt gevaarlijk konden worden.
De eindstand werd door Ter Leede in de 74e minuut op 2-1 bepaald, door goed doorzetten op de achterlijn van een aanvalster, die de bal daarna in het groepje speelsters voor het doel tikte alwaar hij goed in het doel geschoten werd.
Conclusie: uit tegen de nummer 3 verliezen met 2-1 is niet slecht, maar het niveau van dit duel was, mogelijk ook door de sterke wind, belabberd.

60e minuut Marjolijn Schaap voor Lenneke Bol
75e minuut Anneke Guijt voor Chamba Rimon.

zondag 27 januari 2008

Ter Leede 2 - Rijnvogels 2-1

Een wedstrijd, bijna in het teken van de terugkeer. Melanie die voor het eerst sinds 3 maanden weer op het veld stond en Kimberley die voor het eerst na anderhalf jaar!weer aan een wedstrijd begon.
Een wedstrijd die door de stormachtige wind bijna geen wedstrijd werd. Ballen die naast en uit leken te gaan werden door de wind in het veld gehouden, waardoor zich telkens weer verrassende situaties voordeden.
In het kort. Snel na aanvang een verdedigingsfout waarna Rijnvogels makkelijk scoorde. Halverwege de eerste helft maakte Angela uit een vrije schop de gelijkmaker. Eerst ver in de tweede helft kon Daveny na goed doorzetten van Diana de 2-1 intikken.
Een overwinning die toch wel verdiend was met name door het iets beter combinatiespel dan de tegenstander en de vertoonde inzet.