Ruststand: 2-1
Eindstand: 3-2
Reporter: Bertus Vrielink

CSW DOET ZICHZELF TE KORT

In de strijd om de derde plaats op de ranglijst van de eerste klasse A hebben de vrouwen van CSW bij Ter Leede 2 een steek laten vallen. Ondanks een overwicht in met name de eerste helft en een surplus aan doelrijpe kansen liet het team van de door ziekte afwezige trainer Kors Pennin zich in een paar minuten vlak voor de rust aftroeven op effectief voetbal. In de wat mindere tweede helft kwam CSW tijd en scorend vermogen te kort om nog een punt mee naar huis te nemen.
Zeker in de openingsfase was CSW beter dan de ploeg uit Sassenheim. Jessica Kónst was de eerste die het probeerde, maar de hoek was te moeilijk. Bij een corner van Linda van Beek kopt Diana Koenen de bal net over. Na 10 minuten krijgt Ter Leede de eerste kans, maar ook Isabella Koenen staat op haar post. Een paar minuten later stuurt Linda Los Nelleke Vrielink de diepte in en na het uitkappen van een tegenstander is zij het die de score opent (0-1). CSW blijft beter en had in deze fase eigenlijk ruim afstand kunnen nemen van de ploeg uit Sassenheim. Linda van Beek krijgt een aardige schietkans en Jessica na een vrije trap van Saskia Vis. In beide gevallen blijft de keepster van de thuisclub met enige moeite overeind. Ook Diana Koenen en Nelleke Vrielink krijgen nog mogelijkheden, maar de voorsprong blijft tot 0-1 beperkt. Tot die tijd kon de achterhoede van CSW zonder al te veel moeite overeind blijven, maar in de slotminuten van de eerste helft ging het dan toch mis.
Eerst moest Isabella Koenen zich gewonnen geven bij een goed genomen vrije trap en enkele minuten later bracht een snelle counter de thuisclub zelfs op een 2-1 voorsprong.
Na de hervatting probeerde CSW met de moed der wanhoop de zaak nog recht te zetten, maar het spel was te vaak te gehaast om succesvol te kunnen zijn. Linda Los en Nelleke Vrielink kregen nog wel een mogelijkheid en vooral Diana Koenen had met links CSW langszij kunnen brengen, maar het kwam er niet van. Het was zelfs Ter Leede, dat na slordig uitverdedigen van dichtbij nog naar 3-1 kon uitlopen. Pas 5 minuten voor tijd legde de scheidsrechter de bal op de stip na een duw binnen de 16. Saskia Vis kreeg zo de gelegenheid om vanaf 11 meter voor 2-3 te zorgen, maar de resterende tijd was te kort voor een puntendeling.