zaterdag 22 september 2007

Rijnvogels - Ter Leede 2 2-6

Werd er in eerdere wedstrijden soms redelijk goed gevoetbald, maar moeilijk gescoord,vandaag was het tegengestelde het geval.
Binnen 5 minuten stond het 1-0 door een benutte strafschop van Louise, via Melanie en Lydia werd het 3-0, waarna Rijnvogels een verdedigingsfout afstrafte. Nog voor rust was het Louise die de stand op 4-1 bracht.
Na rust wisten Louise (met haar derde) en Emma nogmaals het doel te treffen. Rijnvogels scoorde door verkeerd uitverdedigen een tweede doelpunt en Cindy wist tussen de bedrijven door nog een strafschop uit de benedenhoek te tikken. Eindstand 6-2.

Cindy van Maris, Amanda van Gils, Angela Wolvers, Jorien van der Pool, Gabriella Mosk, Bente Boogaard, Louise van der Marel, Melanie Kruys (Emma Birnie), Daveny Rodriquez (Nadine Bier), Saskia Drommel, Lydia de Vos.


Een uitgebreid verlag van de kant van Berkel verscheen op de site van vrouwenvoetbal. Zie de volgende link:
Clubverslag Rijnvogels

vrijdag 21 september 2007

Wie, Wat, Waar

Deze blog is nu zo'n twee weken online. Wordt 'ie' gelezen vraag je je dan af.
Weet ik niet, er zijn nog geen reacties geplaatst. Wel kan ik zien hoeveel bezoekers er zijn geweest en waar zij vandaan komen. Voor de geïnteresseerden: momenteel zijn er 269 bezoekers geweest.
249 komen er uit Nederland, dus 20 uit het buitenland.Hiervan 6 uit Zwitserland (verklaarbaar, gegoogled op Nathalie Qaqaya?), 4 uit de VS,2 uit Engeland (gegoogled op Jorien?), 2 uit Oostenrijk, verder 1 uit resp. Duitsland, Estland, Spanje, Brazilië en Canada.
Behoorlijk internationaal.Ik hoop dat het zo blijft.

donderdag 20 september 2007

Voorbeschouwing competitiewedstrijd 4 (2)

Overgenomen van Ladiessoccer
FC Rijnvogels heeft het door de leegloop moeilijk, wij denken dan ook dat ze het zaterdag tegen het op bezoek komende Ter Leede (2) niet zullen gaan redden, maar we wensen ze evengoed wel veel succes toe!


Als ik dit en het vorige bericht lees, verwacht de "buitenwereld" een overwinning van de Ter Leede dames, maar hoe zal de opstelling zijn? Komen er meiden uit het eerste terug? (Voor hen geldt hoeveel meiden komen er van ADO terug?).Schuiven er meiden door naar het eerste? Zijn de geblesseerden op tijd speelklaar en hoe gaat het met de verkoudheden? We zullen het zien zaterdag in Katwijk.

woensdag 19 september 2007

Voorbeschouwing competitiewedstrijd 4

Voorbeschouwing overgenomen van de site vrouwenvoetbal

Rijnvogels - Ter Leede 2
Katwijk/Sassenheim ligt vlak bij elkaar, dus dit is gewoon een derby. Rijnvogels verloor twee keer met forse cijfers, maar won ook 1 keer met grote cijfers. Dat geeft dus hoop voor de toekomst. Ter Leede 2 komt op visite, juist die club heeft het ritme weer gevonden. De laatste twee duels werden gewonnen zonder een tegendoelpunt. De coach van de thuisclub, Gerald Baars weet dit ook, dus gaat de beuk erin op Sportpark De Kooltuin.

Daarbij komt dat het ook bijna een derby is, terwijl ook 3 dames van Rijnvogels in de zomer de overstap naar Ter Leede hebben gemaakt. Het kan dus een spannende wedstrijd worden.

Miljoenennota & sport

DEN HAAG - Nederland streeft naar een positie bij de beste tien sportlanden ter wereld. Deze ambitie, vaak door sportkoepel NOCNSF verwoord, is nu ook opgenomen in de dinsdag gepresenteerde begroting van Sport.

Het kabinet trekt de komende jaren een constant bedrag van ruim 27 miljoen euro uit voor de topsport. De grootste hap - 7,3 miljoen euro - is in de vorm van subsidies bestemd voor de ontwikkeling van talent. Daar liggen de kansen volgens staatssecretaris Jet Bussemaker.

Nederland kan zich pas meten met de internationale top als talenten de kans krijgen om voltijds met hun sport bezig te zijn. De inzet is 20 procent meer talenten in 2011. Centra voor Topsport en Onderwijs (CTO's) en Nationale Trainingscentra (NTC's) moeten de combinatie van toptraining en onderwijs verbeteren.

Trainers
Het kabinet besteedt 4,5 miljoen euro aan trainers en coaches. Het doel is om topcoaches vrij te maken voor hun trainerscarrière en ze te behouden voor de Nederlandse topsport.

Fonds
Een bedrag van 5,3 miljoen gaat in het Fonds voor de Topsporter. Hiermee zijn de sporters met een A-status verzekerd van een inkomen en kunnen ze al hun tijd besteden aan hun sportcarrière.

Doping
De overige posten uit de begroting voor topsport zijn subsidies voor de organisaties van topsportevenementen (4,7 miljoen), subsidies aan antidopingorganisaties (1,6 miljoen) en een bijdrage aan de Stichting InnoSportNL (3 miljoen), een instelling die volgens het kabinet 'grensverleggende innovatieve toepassingen voor de sport ontwikkelt'.

(c) ANP


Wat is de rol van vrouwenvoetbal in dezes? Gaan de (top)vrouwenvoetballers via het Fonds voor de Topsporter ook verzekerd worden van een inkomen, zoals dat allang met bijvoorbeeld de hockeydames gebeurd? Die worden daarnaast ook nog van clubzijde betaald. Een auto, huisvesting en een maandelijkse toelage. Of gaat de aandacht met name uit naar individuele sporters (M/V)?
Professionalisering hoe dan ook is de weg naar de top.

maandag 17 september 2007

Vrouw en Voetbal in de film

In de vrije tijd wordt er o.a. naar de bioscoop gegaan (of een videootje gekeken). Vrouw en voetbal is daarin een onderwerp dat niet echt vaak aan de orde komt, ofschoon....

Bend it like Beckham is een multiculturele komedie over het spanningsveld tussen traditie en individuele vrijheid. Zoals zoveel voetbalgekke jongeren wil Jess graag voetballen zoals David Beckham. Haar traditionele Sikh ouders zien liever dat ze een rechtenstudie gaat doen, gaat samenwonen met een Aziatische jongen en leert om Indiaas eten te bereiden. Jules is de sterspeler van Hounslow Harriers, die Jess spot terwijl ze een balletje trapt in het park. Ze haalt Jess over om mee te gaan naar de training. Niet veel later sneakt Jess bij elke mogelijkheid het huis uit om te werken aan haar dribbels, afrondingen en vrije trappen. Wanneer Jess´s ouders ontdekken waar ze mee bezig is slaat de vlam natuurlijk in de pan. Ondertussen is Jules moeder Paula doodsbang dat Jules voetbalobsessie haar verandert in een schreeuwende lesbie.
Deze film heeft in de grote bioscopen gedraaid en is al jaren op DVD beschikbaar.

Een meer serieuze film, winnaar van een Zilveren Beer op het filmfestival van Berlijn is "Offside" .
De inhoud van deze film van de Iraanse regisseur Jafar Panahi is ontleend aan de realiteit. Bij een interland tussen Iran en Japan kwamen ooit zeven toeschouwers om, maar de autoriteiten publiceerden de foto's van slechts zes overledenen. Het zevende slachtoffer zou een meisje zijn geweest dat de wedstrijd vermomd als man had bijgewoond.
Op lichtvoetige wijze maakt Panahi in Offside duidelijk hoe vreemd het is dat voetbalwedstrijden verboden zijn voor Iraanse vrouwen (de staat meent de vrouwen te beschermen tegen de obscure teksten die in het stadion gebezigd zouden worden), terwijl ze wel met mannen naar de bioscoop mogen. Offside mag in Iran niet worden vertoond.
In deze film proberen grote getalen jonge soldaten de meisjes uit de massa te pikken. De betrapte meisjes worden tussen dranghekken gevangen gehouden, om na afloop van de wedstrijd naar het bureau van de zedenpolitie gebracht te worden. In de provisorische gevangenis schetst Panahi een ontmoeting tussen jongeren die ongewild en ongewenst iets representeren.
De meisjes willen gewoon een voetbalwedstrijd zien, maar vertegenwoordigen de onderdrukte vrouw in de Iraanse maatschappij. De jongens vervullen gewoon hun dienstplicht, maar staan voor het repressieve regime en zijn religieus gefundeerde zedelijke restricties. Zo ontstaat de situatie waarin de soldaten tegenover de meisjes andermans regels moeten verdedigen die ze zelf niet onderschrijven.
Naast het feit dat deze film nog steeds te zien is in de filmhuizen, is die nu ook op DVD beschikbaar. Een aanrader.

zondag 16 september 2007

Ter Leede 2 - Rijsoord 5-0

Een ruime overwinning zonder echt goed te voetballen.
Het was in de eerste helft eenrichtingsverkeer naar het doel van Rijsoord, maar lang wachten op het eerste doelpunt. Na zo'n 35 minuten werd een mooie voorzet van Daveny goed ingekopt door Emma.
In de tweede helft werd de klus geklaard. 2-0 uit een vrije trap van Saskia,3-0 door Gaby, 4-0 e.d. en 5-0 uit een rebound door Kim, nadat eerst Saskia en vervolgens Louise de lat hadden geraakt.
Tussendoor was Rijsoord bij spaarzame uitvallen af en toe gevaarlijk, maar Cindy en de lat wisten de 0 te handhaven.

Opstelling:
Cindy van Maris, Amanda van Gils, Laura van Leeuwen, Saskia Drommel, Gabriella Mosk, Melanie Kruys, Louise van der Marel, Lydia de Vos (Bente Boogaard),Daveny Rodriquez, Nathalie Qaqaya (Gaby Rotteveel), Emma Birnie (Kim Stockman)

Een uitgebreid verlag van de kant van Berkel verscheen op de site van vrouwenvoetbal. Zie de volgende link:
Clubverslag Rijsoord