maandag 17 december 2007

Ter Leede 2 - Berkel (2)

Zie hieronder het verslag overgenomen van de site van Berkel

Berkel krijgt te weinig in Sassenheim.

De wedstrijd, in overleg verplaatst, begon om 14.30 uur in de kou maar wel op een redelijk bespeelbaar veld.
De thuisclub was creatief met speelsters om compleet te geraken en was ook niet echt top in de beginfase.
Van beide kanten was het niet hoogstaand, Berkel leek soms iets beter, maar uitgespeelde kansen waren er aan beide kanten niet.
Toch kwam Ter Leede op voorsprong, in de 9e minuut belande een schot van afstand in het Berkeldoel en zo was het snel 1-0.
Verder gebeurde er voor beide doelen niet veel spectaculairs en verder had Berkel het manco dat de voorhoede net niet scherp genoeg was om echt gevaarlijk te zijn.
Berkel was dus zeker niet de mindere maar een vrije trap van Linda v/d Helm trof geen doel in de 20e minuut, schoot Marcia Emmer een vrije trap over en kopte Chantal van Wijk vlak voor rust op doel maar deze werd vlak voor/op de doellijn gepakt dus ook dit leverde niks op.
Daar tussendoor mocht Ter Leede wel nog een keer scoren en ging zo met een 2-0 voorsprong de kleedkamer in.
Na de thee met Michelle Arbman en de debuterende Joyce Arends vers in de ploeg ging Berkel van kiet maar ook nu zat het niet mee.
Vanaf de aftrap lukte het Michelle net niet om op snelheid te scoren maar de toon was gezet en zeker Michelle zorgde voor wat gevaar in hun achterhoede.
56e minuut wedstrijd kwam de verdiende aansluitingstreffer en het was op aangeven van Joyce Arends de goed spelende Michelle Arbman die de 2-1 op het bord zette.
Berkel terug in de wedstrijd en Ter Leede leek rijp voor de sloop.
Het echte doorzetten lukte echter niet optimaal al was de inzet enorm en vocht iedereen voor elke meter.
Berkel was dus lekker gretig en ging op zoek naar meer.
In de 81e minuut was de Ter Leede keepster nog een sta in de weg bij een draaiend schot van Linda v/d Helm maar niet veel later kwam toch de beloning.
3 minuten later werd namelijk Michelle in de 16 onderuit gehaald en kreeg Berkel verdiend een penalty.
Deze werd prima ingeschoten door de aanvoerster Corine Notenboom en zo stond het dus zeer verdiend 2-2.
Inmiddels waren wel de gemoederen wat verhit door enkele dubieuze scheidsrechterlijke beslissingen en was het zaak om alert en rustig te blijven.
Vlak voor tijd was er weer zo'n beslissing, duidelijk buitenspel werd niet gehonoreerd, en daaruit volgend scoorde de thuisclub op lullige wijze de 3-2.
Dat de grensrechter van Berkel dan emotioneel reageert, past in het wedstrijdbeeld, de rode kaart was volgens velen onnodig.
Berkel probeerde nog was alles maar het mocht helaas niet baten en zo was het verlies na 95 minuten een feit.
De realiteit na afloop was nog erger want door de winst van Rijsoord draagt Berkel nu de rode lantaarn en zo heeft 2007 twee gezichten:21 april kampioen in de 2e klasse en 15 december nummer laatst in de 1e klasse.
Nog een week trainen, zaterdag kerstviering op de club, dan rust, en dan na vriendschappelijk de 5e(tegen Die Haghe) op naar de wedstrijd tegen Reigerboys op 12 januari.

Opstelling:
Jennifer Gittling, Linda Hendrikse, Cynthia Gonsalvez, Janneke Lamens, Linda v/d Helm, Annet van Vaalen, Marcia Emmer, Yvon van Krieken(Joyce Arends,46e), Chantal van Wijk(Michelle Arbman,46e), Corine Notenboom, Lindy Hogedoorn.

zondag 16 december 2007

Ter Leede 2 - Berkel 3-2

De wedstrijd had in eerste instantie een grote gelijkenis met de wedstrijd van Dames 1 die eerder op de dag gespeeld werd.
Al vroeg in de wedstrijd kwam Ter Leede op 1-0 (doelpunt Desirée), terwijl kort voor rust de stand werd verdubbeld (doelpunt Bente). In beide wedstrijden wist de tegenpartij zich voor de rust weinig kansen te scheppen.
Kort na rust kwam Berkel terug naar 2-1 (bij Dames 1 RKTSV), maar toen hield de gelijkenis op, waar dames 1 de draad oppakte en 3-1 scoorde en niet in de problemen kwam, integendeel, lukte dit bij dames 2 niet.
Berkel werd sterker en de wedstrijd onvriendelijker. De scheidsrechter probeerde zo weinig mogelijk te fluiten, maar dat had hij in de tweede helft toch veel vaker moeten doen.
Kort voor het einde kreeg Berkel een strafschop (of het neerhalen binnen of buiten de 16
gebeurde? M.i. erbuiten), die werd benut, 2-2.
Echter met een laatste krachtsinspanning werd de aanval gezocht en waar het 2 weken geleden niet lukte, lukte het dit maal wel, Angela scoorde 3-2.
De laatste tumultueuze minuten (o.a. grensrechter Berkel die door de scheidsrechter werd weggezonden) werd vervolgens stand gehouden. Knap gedaan dames.
En let op de vet en cursief gedrukte namen!