zaterdag 10 november 2007

Smerdiek - Ter Leede 2 2-6

De uitslag doet vermoeden dat er een groot krachtsverschil was, maar effectiviteit in de eerste helft maakte het spelen in de tweede helft een stuk makkelijker, ondanks de manier van fluiten van de scheidsrechter. Kortom verdiend gewonnen.
De doelpuntenmakers: 1-0 Kim, 2-0 Yvonne, 3-0 Pieneke, 4-0 Kim, 5-0 Louise, 6-1 Saskia.

Cindy van Maris, Angela Wolvers, Pieneke Remmelszwaal, Saskia Drommel, Gabriella Mosk, Bente Boogaard, Sabine de Vreede (Louise van der Marel), Lydia de Vos (Jorien van der Pool), Yvonne van de Bosch, Kim Stockmann (Jamie Kloots), Daveny Rodriguez

donderdag 8 november 2007

Voorbeschouwing competitiewedstrijd 9 (2)

Overgenomen van Ladiessoccer.nl

Smerdiek – Ter Leede 2
Dit kan een gezellig wedstrijdje worden met de picknickmand binnen handbereik want het gaat hierbij ~zo vroeg in het seizoen~ helemaal nergens meer om, er valt voor beide partijen niets méér te winnen dan de wedstrijdpunten die niet meer van belang zijn!
Smerdiek thuisspelend verloor het haar 1e duel, daarna was er 3 x winst, thuisdoelsaldo: 15-7

Ter Leede 2 uitspelend verloor het 1 x, maar 3 x werd de winst binnengehaald, uitdoelsaldo: 9-4. Waar zullen we het op houden qua eindresultaat, op Smerdiek of op Ter Leede 2 ?

woensdag 7 november 2007

Voorbeschouwing competitiewedstrijd 9

Overgenomen van Vrouwenvoetbal.nl

Smerdiek - Ter Leede 2
Het thuisspelende Smerdiek heeft 12 punten, 9 daarvan zijn thuis behaald. Want thuis speelt Smerdiek altijd aanvallend voetbal, maar aangezien de tegenstander in uitwedstrijden ook 9 punten heeft verzamelt, kan dit in Sint Maartensdijk een leuke wedstrijd gaan opleveren. Ter Leede 2 gaat ook voor de winst, van de acht duels werden er vier verloren tegen vier overwinningen. Gelijkspelen is er niet bij, dat is bij Smerdiek niet anders, dus dit wordt een leuke confrontatie.

Wedstrijdverslag dames SC ´t Zand, zaterdag 3 november 2007

Vandaag opnieuw een belangrijke wedstrijd om in de race te blijven voor de koppositie in de 1e klas A. Het was vanaf het begin al zichtbaar dat beide ploegen wilden voetballen en er een echte wedstrijd van wilden maken. Het veldoverwicht was in het bijzonder in de 1e helft voor de dames van ´t Zand en er werden ook kansen gecreëerd om dat uit te drukken in doelpunten. Echter een doelpunt viel niet, mede door goed keeperswerk aan Ter Leede kant.
Hierdoor werd de rust ingegaan met de beginstand, 0-0.
Direct na rust kon ´t Zand profiteren van wat onrust in de verdediging van Ter Leede, mede als gevolg van een omzetting bij ´t Zand. De naar de linkerkant uitgeweken spits Bernadette van Kollenburg kreeg een kans om op het doel te schieten, maar deze bal werd in eerst instantie nog gekeerd door de keepster van Ter Leede. De mee opgekomen rechterspits Kim de Lange reageerde attent en schoot de bal alsnog binnen, 0-1. Hierna leek de ban gebroken en kreeg ´t Zand heel veel ruimte om te voetballen op de helft van Ter Leede. Maar dit bracht ook gelijk het gevaar weer mee, van te veel mee naar voren schuivende spelers. Hierdoor ontstond bij de omschakeling naar verdedigen teveel ruimte achter de verdediging van ´t Zand en ontstonden een aantal penibele situaties voor de goal van keepster Petra Dugardein. De gecreëerde kansen voor Ter Leede werden echter niet afgemaakt.
De dames van ´t Zand gingen in die fase van de wedstrijd slordig om met de kansen en maakten het zichzelf zo onnodig moeilijk. Toch kon de 0-1 voorsprong in de 67e minuut worden uitgebreid. Spits Danielle Vermeulen kwam in het strafschopgebied in balbezit en bleef goed kijken naar de uitkomende keepster, maakte een lichaamsschijnbeweging en profiteerde van de naar de grond gaande keepster, 0-2.
Door het opportunisme aan de kant van ´t Zand, kreeg Ter Leede meer ruimte bij hun uitvallen en dat leidde in de 71e minuut tot de aansluitingstreffer. Een slecht weggewerkte bal kon door een speelster van Ter Leede in een keer op de slof worden genomen en belandde achter keepster Petra Dugardein, 1-2. Hierdoor rook Ter Leede mogelijkheden op meer en de trainer ging voor alles of niets. Als gevolg hiervan werd ´t Zand gedwongen om verder achteruit te voetballen en ontstond in het laatste kwartier nog een aantal hectische situaties. Ter Leede kreeg vanuit een vrije trap nog de mogelijkheid om de gelijkmaker te maken. Deze bal, net buiten het strafschopgebied genomen, belandde via de binnenkant van de paal in de voeten van een speelster van Ter Leede. Maar deze zag, gelukkig voor ´t Zand, geen kans om de bal binnen te schieten. Uiteindelijk floot de goed leidende scheidsrechter na 90 minuten af en gingen de 3 punten mee terug naar Tilburg.

Opstelling: 1. Petra Dugardein, 2. Inge Vos, 3. Marlou Jacobs, 4. Bregje van de Horst, 5. Carlijn Timmermans, 6. Danielle van de Gouw (60e minuut, 12. Michele Hamers), 7. Kim de Lange, 8. Judith van Berkel, 9. Bernadette van Kollenburg, 10. Irma Boon (75e min. 13. Rebecca Bliekendaal), 11. Danielle Vermeulen.
Reservekeepster: Sanela Dorpmans