Ter Leede 2 - SteDoCo 2 3-3 (2)

Het volgende verslag vond ik op de site van SteDoCo.

1-03-2008 Ter Leede Dames 2 - SteDoCo Dames 2

18e competitiewedstrijd

Vandaag naar Sassenheim, en met een extra tegenstander erbij, de wind. Thuis nog nipt van Ter Leede verloren, maar kijken of er vandaag wat te halen was. Een aantal speelsters afwezig omdat die de lange latten hadden opgezocht, en een 2 tal die terugkomend van blessures weer minuten konden gaan maken, tevens de laatste wedstrijd van Nanette, die in haar afscheidswedstrijd in de basis mocht beginnen. Na een minuut stilte in acht te hebben genomen, waarin we weer kunnen evalueren dat er belangrijkere dingen zijn in het leven dan een wedstrijd winnen of verliezen...

In tegenstelling tot vorige week waren er nu wel 2 ploegen in het veld die beide spelen om te winnen en het maken van doelpunten prioriteit geven boven het voorkomen van doelpunten. Ondanks de moeilijke omstandigheden was er toch bij vlagen goed voetbal te zien en dit was een compliment voor de speelsters. Nanette nam het voortouw in haar afscheidswedstrijd door na 5 minuten de bal tegen de touwen te schieten en de 1-0 aan te tekenen. Helaas was het binnen het kwartier alweer 1-1. Ongelukkig werkte we de bal in ons eigen doel, na deze tegenslag bleven we gewoon lekker door voetballen, en dan was ons doel weer onder vuur en even later waren wij weer dicht bij een treffer. Vlak voor rust was het Eline, die na een eerdere kans niet goed te hebben geraakt, nu wel het doel wist te vinden, een soort van boogballetje die door de wind onhoudbaar was voor de keepster 2-1. Er volgde nog enkele mogelijkheden om de score verder uit te breiden maar het bleef 2-1 tot de rust.

In de 2e Ht begonnen we iets minder, of was het ter Leede dat beter uit de startblokken kwam ? Afijn binnen 5 minuten lag de gelijkmaker binnen, een diepe bal waar onze achterhoede ditmaal niet zo goed op anticipeerde en de spits liep iedereen er uit en scoorde. We hadden het nu wat lastiger en Leyla raakte een bal verkeerd die in de voeten van de tegenstander terecht kwam en die zo de 3-2 kon aantekenen. Gelukkig vanaf de aftrap een vloeiende aanval van ons en Karin kon vrij voor het doel de bal binnen tikken en 3-3 was het. De wedstrijd werd steeds leuker en we speelde bij vlagen weer aardig voetbal en Elise, Alex, Eline , Sanne kregen genoeg kansen om de winst naar ons toe te trekken, maar helaas lukte het niet om nummer 4 binnen te schieten. Het eindschot was voor Ter Leede dat ook nog een paar kansen kreeg, maar ditmaal stond Leyla op haar plaats en zodoende eindigde de wedstrijd in 3-3.

De eind conclusie van vandaag, 2 ploegen die beide voor de winst gingen en er een leuke wedstrijd van maakte, wij hadden meer en de iets betere kansen, maar beide ploegen verdiende niet om te verliezen, dus kunnen we vrede hebben met een gelijkspel.

Opstelling: Leyla, Eline ,Elise , Ilona, Karin, Miranda (75. Marlies), Nanette (50. Alex), Renate, Sanne, Sylvia, Thera (45. Kim Z.)

Statistieken
1-0 Nanette Moesman
2-1 Eline Vroege
3-3 Karin Vroege

zondag 2 maart 2008

Ter Leede 2 - SteDoCo 2 3-3

Toen ik afgelopen zaterdag op Ter Leede kwam en mij aan de rand van veld 2 settelde, moest ik eerst eens even kijken of ik wel bij het goede elftal was aanbeland. Ik zag allemaal gezichten die ik niet kende en niet ken.
Naar ik begreep dat dit te maken met het grote aantal afwezigen wegens blessures, ziekte en wat nog meer voor redenen, waardoor een aantal van de dames doorgeschoven waren naar Ter Leede 1 en Ter Leede 2 moest worden aangevuld vanuit het meisjesteam.
Daarom dit keer eerst de opstelling:

Bianca Kuyt, NN, Melanie Kruys, Michelle Seyen ten Hoorn, NN, Daveny Rodriguez, Kimberley Vermey (NN), NN ,Cindy van Maris (NN), Kim Stockmann, Diana Groeneveld

NN staat voor de mij onbekende meisjes, maar er zaten in ieder geval een Kim en Cynthia tussen.

De wedstrijd dan. Een dwars over het veld staande wind zorgde voor lastige omstandigheden, waarddr een op en neer gaande strijd ontstond met kansen voor beide teams. De ruststand was 1-2. Na de 1-0 voor SteDoCo, zorgden zij zelf voor de 1-1 en 1-2.
In de tweede helft wist Kim gelijk te maken door het omspelen van de keepster en scoorde Melanie de 3-2 na goed drukzetten bij het uitverdedigen door SteDoco. Jammer genoeg wisten zij ook nog het doel te treffen.
Conclusie is eigenlijk dat de meisjes, normaal 2 x 30 minuten spelend goed voor de dag kwamen en mede daardoor toch een bevredigend resultaat werd bereikt.