zaterdag 3 november 2007

Ter Leede 2 - sc 't Zand (2)

Op de site Ladiessoccer staan een groot aantal foto's gemaakt door Adnan Yolal.
Hier staat ook het volgende verslagje:
Zoals gezegd won een beduidend sterker SC 't Zand slechts nipt van Ter Leede, met de rust was de stand nog dubbelblank, maar in de 1e minuut na rust kwam de Tilburgse ploeg op een 1-0 voorsprong via rechterspits Kim de Lange, 20 minuten voor tijd verdubbelde linkerspits Daniëlle Vermeulen de score 2-0. De wedstrijd leek gelopen maar toen Ter Leede 2 vijf minuten later via Kim Stockmann de
aansluitingstreffer op het scorebord liet aantekenen werd het nog heel benauwd voor de bezoeksters die van geluk mogen spreken dat de thuisploeg nog een niet te missen kans onbegrijpelijkerwijze naast schoot. Als Lady of the Match werd aangewezen Ter Leede-doelvrouwe Bianca Kuyt, zij hield door enkele zeer fraaie reddingen haar ploeg in de race!

Ter Leede 2 - sc 't Zand 1-2

De wedstrijd leek wat op die van het Nederlands elftal van afgelopen donderdag tegen Duitsland. De underdog verliest nipt en heeft gezien de vele goede kansen en de inzet recht op tenminste een gelijkspel.
Na een 0-0 ruststand werd het snel na de thee 0-1, zelfs gevolgd door de 0-2. Kim weet de aansluittreffer te maken. Kort voor tijd wordt de, uit een vrije trap van Saskia, van de paal terugspringende bal jammerlijk voor een leeg goal naast geschoten, zodat de (verdiende) verrassing uitblijft.

Bianca Kuyt, Jorien van der Pool, Pieneke Remmelszwaal, Saskia Drommel, Gabriella Mosk, Bente Boogaard, Melanie Kruys (Sabine de Vreede), Lydia de Vos, Daveny Rodriguez, Nathalie Qaqaya (Jamie Kloots), Kim Stockmann

vrijdag 2 november 2007

Foto's 't Goy - Ter Leede2

Foto's van de bekerwedstrijd van afgelopen zaterdag zijn HIER te vinden.
Wellicht niet allemaal even duidelijk, maar het geeft wat beelden van de eerste helft.

donderdag 1 november 2007

100.000

Elfjarige Nina is 100.000e vrouwelijke lid KNVB

Nina Forakis heeft het helemaal gemaakt. Ze is pas een week lid van Fortuna Wormerveer en donderdag loopt ze al in het Oranjeshirt het veld op met de speelsters van Nederland en wereldkampioen Duitsland. Nina (11) is namelijk het 100.000e vrouwelijke lid van de KNVB.

Om deze reden wordt Nina voor de aftrap van de EK-kwalificatiewedstrijd in het stadion van FC Volendam in het zonnetje gezet.

Voetballen voor vrouwen en meisjes in Nederland groeit spectaculair. Jaarlijks melden zich vooral veel jonge meisjes aan als lid van een voetbalvereniging. Dankzij de huidige regels van de KNVB kunnen meisjes en jongens tot en met 19 jaar met elkaar en tegen elkaar voetballen in competitieverband. Verenigingen hebben ook de mogelijkheid om meisjes vanaf de C-junioren (14-15 jaar) in een aparte meisjescompetitie te laten uitkomen.

De almaar toenemende populariteit van voetbal bij kinderen, de versoepelde regels voor gemengd voetbal, de volledige acceptatie van vrouwen- en meisjesvoetbal bij verenigingen én de start van de Eredivisie Vrouwen zijn enkele factoren die ook afgelopen seizoen weer hebben geleid tot een stijging van meer dan 10 procent van het aantal vrouwelijke leden van de KNVB. Meisjes tussen 6 en 12 jaar vormen het leeuwendeel (ruim 15 procent) van de aanwas.

Directeur amateurvoetbal Ruud Bruijnis is verheugd over het bereiken van de mijlpaal. "Vorig seizoen stond te teller op bijna 97.000. Het lag voor de hand dat we dit seizoen het 100.000e vrouwelijke lid konden verwelkomen. Dat het zo snel zou gaan had ik ook niet verwacht. Voetballen is nog steeds geweldig populair bij een jong en oud. Twee maanden geleden konden we bekendmaken dat de KNVB met 1.125.091 leden groter was dan ooit tevoren."

,,Nu kan opnieuw de vlag uit. Daar zijn wij bijzonder trots op, maar dat betekent zeker niet dat wij op onze lauweren kunnen rusten. Binnen afzienbare tijd is voetbal de grootste teamsport voor vrouwen in Nederland. Misschien kunnen we dat volgend jaar al vieren."

Uitgegeven: woensdag, 31 oktober 2007 17:35
Laatst gewijzigd: woensdag, 31 oktober 2007 19:29

Voorbeschouwing competitiewedstrijd 8 (2)

Overgenomen van Ladiessoccer.nl

1e KLASSE A: SC ’t Zand en Reiger Boys denderen maar door!
Aan de zegereeks van SC ’t Zand en Reiger Boys lijkt geen einde te komen, nu na 7 duels hebben beide ploegen de volle winst behaald en staan ze al 8 punten los van nummer 3 CSW ..... het superspelende bevoorrechte SC ’t Zand zal het bij Ter Leede 2 overigens niet kado krijgen ........

Ter Leede 2 – SC ‘t Zand
Ter Leede (2) verloor al 2 x in Sassenheim, Muiden en Oostkapelle bleven hen de baas, alleen van het op bezoek komende Rijsoord werd gewonnen.
SC ’t Zand won zowel uit als thuisspelend tot nu toe alles en dat is geen wonder natuurlijk,

Ter Leede (2) zal ongetwijfeld alles in het werk stellen om daar verandering in aan te brengen, maar echt kansrijk achten wij hen niet! Je weet echter nooit hoe een koe een haas kan vangen!

woensdag 31 oktober 2007

Voorbeschouwing competitiewedstrijd 8

Overgenomen van Vrouwenvoetbal.nl

Ter Leede 2 - sc ´t Zand 1
Toch wel een topper te noemen. Al doet de thuisclub eens niet mee voor de titel, voetballen kunnen ze wel. Met dat gegeven gaat men de strijd aan met sc 't Zand. Die club gaat af op een record wat scoren betreft. Nu al heeft het team van Irma de Witte er 41 gescoord, een bijzonder hoog gemiddelde van bijna zes goals per duel. De verdediging is in uitwedstrijden niet altijd waterdicht, zes tegendoelpunten in drie uitduels staan in de boeken. Het kan een leuke wedstrijd gaan worden daar in Sassenheim, waar de thuisclub zich niet kansloos acht.
(?)!

Selectie 1 & 2

maandag 29 oktober 2007

Als, Als........ KNVB-beker

Als, als.....
Als afgelopen zaterdag was gewonnen van 't Goy én vervolgens de inhaalwedstrijd tegen Rijsoord, dan..........

Reporter: Jan

--------------------------------------------------------------------------------

De derde wedstrijd in de pouleronde voor de beker 2007-2008 wordt om 17.00 uur gespeeld aan de Tuurdijk in ’t Goy. Ter Leede 2 is de tegenstander en we spelen om 17.00 uur de eerste helft op het hoofdveld zonder verlichting en de tweede op veld 2 met verlichting. Het is bewolkt en een graad of 8 als Ter Leede mag aftrappen.

Het spel begint met een fase waarin de team elkaar aftasten, geen van de ploegen heeft echt een overwicht. De eerste kans voor ’t Goy is voor Roanne die een voorzet van Marieke in de 8e minuut niet kan afmaken. Petra moet een aantal keren in de eerste helft opruimen voor de goal. Het is in het tweede deel van de eerste helft
Ter Leede dat de beste kansen creëert. In de 20e minuut valt de 0-1 door te slap ingrijpen op het middenveld. Een vrije trap van de tegenstander recht voor de goal inde 27e minuut gaat ruim over. Hester kopt in de 35e minuut net over op voorzet van Roanne. Het zijn maar kleine kansjes, de passing bij ’t Goy is te onzuiver om zelf het spel te maken. De beste kans in de eerste helft is voor Ouassima die in de laatste minuut op een uitstekende voorzet van Ingrid net naast schiet.

Aan het begin van tweede helft kan de al sinds het begin van de wedstrijd geblesseerde Hester eindelijk naar de kant, Lisette vervangt haar. De jacht op de gelijkmaker kan worden ingezet. Het spel van ’t Goy verbetert ten opzichte van de eerste helft. Het eerste schot op de goal is van Ingrid, het komt uit de tweede lijn maar is te zacht en geen probleem voor de keepaster van Ter Leede. Na een afvallende bal uit een corner in de 58e minuut voor ’t Goy komt Claudia aan de bal van 30 meter haalt ze uit en de bal valt hoog achter de keepster, die te ver voor de goal staat. 1-1. Nicole krijgt in de 60e minuut een trap op de enkel en wordt vervangen door Marieke die voorin vervangen wordt door Tara. Een steek pass van Petra op Roanne mislukt even later maar net. Daisy staat zeker de tweede helft goed te keepen, een vrije bal van ter Leede rechts voor de goal op zo’n 20 meter is dan ook geen probleem voor haar. Na een half uur in de tweede helft een uitval van Lisette ze komt alleen voor de keepster, die net op tijd uitkomt en de tweede goal kan voorkomen. Vijf minuten later weer zo’n zelfde situatie, en weer geblokt… Twee minuten later de volgende poging, nu wel voorbij de keepster maar net over, het zit niet mee! In de tweede helft laat ‘t Goy het betere spel zien, Petra wordt nog onderuitgehaald in een uitval, dit levert de enige gele kaart op in de wedstrijd voor Ter Leede. Tara wordt nog in een goede positie gebracht om te scoren, helaas net niet. De wedstrijd eindigt met een corner voor ’t Goy, die in tweede instantie een schietkans voor Petra oplevert, maar de keepster houdt stand. We eindigen gelijk, 1-1. Dit is voor ’t Goy voldoende om door te bekeren. Twee overwinningen en een gelijk spel leveren 7 punten op genoeg om poule winnaar te worden. Wordt dus vervolgd!

Statistieken:

Opstelling:
Daisy, Nicole (Tara), Ellis, Patricia, Petra, Ingrid, Hester (Lisette), Claudia, Roanne, Ouassima en Marieke

Doelpunt voor ’t Goy gemaakt door: Claudia

Gele kaart:: Ter Leede 1x

't Goy - Ter Leede 2 1-1 (beker)

Zaterdag 27 oktober 2007, 5 uur, een koud en winderig en later donker 't Goy met 11 speelsters, al dan niet met kleine blessures.
Een wedstrijd met 2 gezichten:
- een goede eerste helft op een goed veld, met een terechte 1-0 voorsprong door een doelpunt van Saskia, en
- een mindere tweede helft op een slecht veld, waarin door een verdedigingsfoutje de gelijkmaker ontstond.

Door dit gelijkspel heeft Ter Leede zich niet geplaatst voor de tweede ronde van de beker.