zaterdag 17 november 2007

Ter Leede 2 - CSW 3-2

We zullen de wedstrijd maar snel vergeten en er niet te veel woorden aan besteden. Het doel: 3 punten is bereikt. Doelpuntenmakers: Saskia, Daveny en Désiree.

Cindy van Maris, Bente Boogaard, Jorien van der Pool, Saskia Drommel, Gabriella Mosk,
Louise van der Marel, Désiree van den Berg, Sabine de Vreede (Jamie Kloots), Daveny Rodriquez (Michelle Seyen ten Hoorn) , Kim Stockman, Lydia de Vos

donderdag 15 november 2007

Voorbeschouwing competitiewedstrijd 10 (2)

Overgenomen van Ladiessoccer.nl

..........Ter Leede 2 staat inmiddels ~op een 1/3 van de competitie~ 3e met maar liefst 9 punten achterstand en een wedstrijd meer gespeeld dan de koploopsters, of je een emmer leeggooit!
‘t ontvangt het een plaats lager staande CSW, maar het zal duidelijk zijn het gaat nergens meer over! Leuk voor degenen die de wedstrijd wint!.....

Ter Leede 2 – CSW
Ter Leede 2 derde op de ranglijst speelt a.s. zaterdag gezellig voor de eer tegen het 4e op de ranglijst staande CSW, het gaat nergens meer om zo vroeg in het seizoen, de achterstand op de koplopers is inmiddels al onoverbrugbaar geworden! Thuisspelend won de ploeg uit Sassenheim slechts 1 x, de andere 3 duels gingen verloren, thuisdoelsaldo: 8-7, das wel merkwaardig overigens dat positieve doelsaldo na 3 nederlagen en 1 overwinning!
CSW is een ploeg die goed meedraait in de 1e klasse A, de helft van de 14 vergaarde wedstrijdpunten werden uitspelend behaald, 2 x was er winst; 1 x verlies en 1 x werd een gelijkspel bereikt, het uitdoelsaldo van de ploeg uit Wilnis bedraagt: 7-6.

Voorbeschouwing competitiewedstrijd 10

Overgenomen van Vrouwenvoetbal.nl

Ter Leede 2 - CSW
Welke club legt beslag op de 3e plaats? Ter Leede 2 heeft vijf zeges binnen tegen vier nederlagen. Opvallend is dat thuis slechts drie punten zijn behaald, daar moet verandering in gaan komen vinden ze in Sassenheim. Na negen duels is het doelsaldo veruit de beste (23-12) in de strijd om de 3e plaats, want meer zit er dit seizoen niet in. CSW heeft 14 punten, thuis haalde het 7 punten, dus ook werd dat aantal behaald op vreemde bodem.

ADO Den Haag - Ter Leede 4-0 (2)

Bron Ladiessoccer.nl

ADO DH wint oefenduel van satellietclub Ter Leede
ADO Den Haag speelde vanavond een oefenwedstrijd tegen vrouwenhoofdklasser Ter Leede. De Haagse ploeg won met 4-0 na een 1-0 ruststand. ADO was de betere ploeg, het speelde na de rust wat minder dan voor de pauze, maar de meeste doelpunten ontstonden in de tweede helft!

In de 31 minuut opende Jeanine van Dalen de score voor de Haagse hopjes, vijf minuten na de pauze verdubbelde Shirley Nederpel de score; Arlette Almeide zorgde in de 71e minuut voor de 3-0 en in de allerlaatste seconden ~er werd niet meer afgetrapt~ bepaalde Esther Scheenaard de 4-0 eindstand!

Bij ADO Den Haag ontbrak Dyanne Bito wegens een blessure en Nangila van Eyck door andere omstandigheden. Cindy van Maris (reservedoelvrouwe ADO DH) keepte een halve wedstrijd bij Ter Leede. Bij Ter Leede ontbrak Priscilla de Vos wegens ziekte!

Opstelling ADO Den Haag:

Lorsheyd (46. Vermeulen), Hoogendam, Van den Bulk (46. Nooy), Van den Berg, Poldervaart (46. Maat), Van Dalen, Legemate (46. Stolk), Wilmot (75. Legemate), Scheenaard, Almeida (75. Van den Bulk), Schorel (46. Nederpel).

ADO Den Haag - Ter Leede (2/1) 4-0

Een koude woensdagavond in het Zuiderpark. Een team met 10 speelsters die afgelopen zaterdag met Ter Leede 2,tegen Smerdiek speelden, 3 speelsters die dinsdagavond nog een volledige wedstrijd met het HvA-team hadden gespeeld, tegen een bijna volledig ADO Den Haag. 4-0 verlies, waarvan het vierde goal in de 90ste minuut. Geen slecht resultaat, alleen jammer van die 4e goal, 3-0 klinkt lekkerder.

opstelling 1e helft
Cindy van Maris, Marelle Worm, Angela Wolvers, Jorien van der Pool, Karen van de Oever, Stefanie Dijkhuizen, Louise van der Marel, Lydia de Vos, Yvonne van de Bosch, Saskia Drommel, Kim Stockman

opstelling 2e helft
Bianca Kuyt, Marelle Worm (Jorien van der Pool), Angela Wolvers, Karen van de Oever, Gabriella Mosk, Stefanie Dijkhuizen, Louise van der Marel, Désiree van den Berg, Bente Boogaard, Yvonne van de Bosch, Kim Stockman (Lydia de Vos)

dinsdag 13 november 2007

ADO Den Haag

Morgen, woensdag 14 november, speelt de selectie (1/2) van Ter Leede een oefenwedstrijd tegen de BVO ADO Den Haag.
De wedstrijd wordt gespeeld in het Zuiderpark (complex De Aftrap), Mr. P. Droogleever Fortuynweg in Den Haag.
Aanvang 19.00 uur

maandag 12 november 2007

Smerdiek - Ter Leede 2 (3)

Dit verslag is overgenomen van de site van Smerdiek.

SMERDIEK DA 1 - TER LEEDE DA2 : 2-6 (door Wim Scherpenisse)

Smerdiek dames hard onderuit tegen Ter Leede

Smerdiek begon met één minuut stilte voor de overleden sponsor Arie Duine. Smerdiek speelde thuis met als inzet de derde plaats. Ter Leede altijd een zeer goede ploeg met goed voetbal waar je lekker tegen kunt voetballen. Smerdiek begon sterk en er waren nog maar twee minuten gespeeld toen Lenny Stoutjesdijk Anne Hage alleen voor de keepster zette. Anne schoot hard in, recht tegen de keepster. Een paar minuten later een zelfde kans, Lenny Stoutjesdijk op Anne Hage die perfect voor gaf aan Suus Hopstaken, de niet te missen kans op een paar meter voor het doel werd door Suus hard tegen de keepster aan geschoten. In de negende minuut was het Lenny Stoutjesdijk die Suus in Stelling bracht, het harde schot werd goed door de keepster uit de hoek gedoken. En dan krijg je het deksel op je neus, Ter Leede was nog niet voor het doel geweest, pas in de twaalfde minuut een diepte pass de Smerdiekse verdediging was op lijn gaan staan, Ter Leede speelde de bal over hun heen en ze konden zo vrij doorlopen 0—1 tegen alles verhoudingen in . Gelijk daarna een mooie pass van Esra Bicer op Mandy Roels die hard tegen de lat knalde, pech voor Smerdiek. Daarna werd er weer bedroevend op één lijn verdedigd door Smerdiek zodat uit een zelfde situatie de 0—2 op het bord kwam te staan. Waarom gaat het tegen Berkel en t,Zand enz wel met rugdekking en nu niet? Na een half uur nog een mooi schot van Suus Hopstaken tegen de paal. Uit een vrijetrap kon Ter Leede de -0—3 aantekenen door een kopbal. Vlak voor de rust weer een kopbal uit een voorzet van Ter Leede 0—4
Na de rust een alles of niets situatie voor Smerdiek, zodat Ter Leede de geboden ruimte goed benutte. Al na een kwartier graaide Conny van der Laak naar de bal, die via de paal uit een voorzet in het doelbelande 0—5. Een lob van Mandy Roels ging net langs de verkeerde kant van de paal. Een schot van Angelique Hage kwam terug van de paal Suus Hopstaken kon de bal gelijk op de slof inschieten 1—5. Een schot van Lenny Stoutjesdijk ging tegen de lat. Te lang wachten met opruimen betekende de 1—6 voor Ter Leede. Vlak voor tijd kon Lenny Stoutjesdijk nog prachtig binnen schieten 2—6. De conlusie van de laatste wedstrijden is, Smerdiek mist te veel vrije kansen, al vroeg in de wedstrijd had het 2—0 moeten staan, als je ze er niet inschopt dan loop je achter de feiten, Ter Leede en de andere ploegen hebben hier minder moeite mee de eerste beste kans is al raak, en dan loop je heel de wedstrijd achter de feiten aan. De kansen die je dan weggeeft zijn zeker helemaal niet nodig als je doet wat er afgesproken is. Zaterdag een zeer moeilijke wedstrijd uit tegen Reiger Boys de koploper in de eerste klas aanvang 14.30 uur.

zondag 11 november 2007

Smerdiek - Ter Leede 2 (2)

Op Vrouwenvoetbal.nl verscheen van Ter Leede-zijde het volgende verslag. Wie is deze Ron?

Reporter: RON

--------------------------------------------------------------------------------

Gebrand op revanche.

Ondanks de slechte weersvooruitzichten ging de wedstrijd Smerdiek versus Ter Leede.2,voor ronde negen wel door. Coach Blankenspoor kon vandaag eindelijk eens met een nagenoeg volledig fitte selectie afreizen naar het Zeeuwse Sint Maartensdijk. Smerdiek is voor Ter Leede altijd al een lastige tegenstander,op sportpark Haestinge kon het in het verleden nog wel eens spoken. Ook de heen wedstrijden in Sassenheim tussen beide teams waren onvoorspelbaar. Zo ook de wedstrijd in ronde 1 van de beker eerder dit seizoen,toen ging Ter Leede nog met 3-5 ten onder. Dus was het vandaag een ideale mogelijkheid om dit debacle weer recht te trekken, opnieuw vielen er weer acht goals te noteren. Dit maal was het Ter Leede dat voor de terugreis een lange neus kon trekken met een 2-6 overwinning in de pocket.

Het lijkt zo simpel.

Voor aanvang van de wedstrijd vormen beide ploegen een erehaag rond de middencirkel,voor één minuut stilte om een dierbare van Sportclub Smerdiek te eren. Daarna gaf scheidsrechter Verpoorten met een enorme uithaal op zijn blaasinstrument Ter Leede het sein om de bal voor de eerste maal te laten rollen. Maar de rood/gelen formatie was duidelijk nog niet in het goede doen,het was Smerdiek dat de toon ging zetten. De eerste kansjes waren toch wel voor de thuisploeg,het was dan ook Cindy van Maris die gelijk al haar kunnen moest etaleren. Langzaam aan herpakte Ter Leede zich en wist zich nu ook meer op de helft van Smerdiek te etaleren. In de 12e minuut was het dan ook gelijk raak, als Lydia de Vos de bal ineens op de vrij gekomen Kim Stockman weet in te spelen en deze in een één tegen één duel met de schijnbeweging de keepster in de rechterhoek het nakijken geeft 0-1. Toch was het opnieuw Smerdiek dat de druk met snelle lopende vrouwen bleef opvoeren,het had in de 25e minuut toch zomaar weer gelijk kunnen staan, als de pegel op randje 16 meter via onderkant lat weer het veld in stuit en niet de lijn gepasseerd. In de 35e minuut was het opnieuw Ter Leede dat via een prima uitgespeelde mogelijkheid het net wist te vinden. Nu was het Bente Boogaard die de vrije Yvonne v/d Bosch in stelling bracht en deze met een loopactie twee verdedigsters het bos instuurde en daarna wachtte tot de keepster de verkeerde beweging maakte en Yvonne de vrije hoek koos om de bal binnen te tikken 0-2. Met zo`n voorsprong is het duidelijk dat Ter Leede niet zo makkelijk de bal kan laten rond gaan,het blijft knokken tegen een gretig Smerdiek. In de 40e minuut is het weer Ter Leede dat toeslaat,dit maal uit de vrije trap van Saskia Drommel komt de bal half hoog in het doelgebied en is het Pieneke Remmelzwaal die er pardoes simpeltjes haar hoofd tegen knikt,maar wel gemikt ploft de bal in de rechterbovenhoek tegen de touwen 0-3. Geen minuut later is het opnieuw Saskia die met een typische Drommel actie die bal veroverde en gelijk de lange bal verzend op de vrij lopende Kim Stockman en deze uit de halve draai een kanonskogel langs de verbouwerende keepster in de rechterhoek jaagt 0-4. Na 45 minuten is het de scheidsrechter die de rusttonen blaast en Smerdiek overpeinzend naar de kleedkamer zend en Ter Leede volgt met een geruststellende gedachte!.

Wat kan er nog mis gaan?.

De leidsman gunt beide ploegen maar een korte rust,verwacht hij dat de storm nog zal opsteken? Ter Leede begint nu met Louise v/d Marel voor Sabine de Vreede in de ploeg. Het spelbeeld begint zoals de eerste helft was gestart met een Smerdiek dat continu de aanval inzet met snelle over en weer acties. Het enige verschil is nu dat Ter Leede meer het overzicht weet te bewaren. Alleen is het jammer dat de scheidsrechter zich steeds meer als leidend voorwerp wil tonen. Het is toch eigenlijk verrassend te noemen als Ter Leede in de 65e minuut opnieuw keihard toe slaat,uit een prima opgezette aanval over veel schijven,de opkomende Angela Wolvers in combinatie met Yvonne v/d Bosch en Kin stockman komt de bal bij Louise v/d Marel,die dit buitenkansje alleen oog in oog met keepster simpel en doeltreffend weet af te ronden 0-5. Het overschakelen bij Smerdiek, één tegen één, levert logischer wijze bij Ter Leede nu meer ruimte voorin op,het minpuntje vandaag is dat deze kansen nu niet echt verzilverd worden door te gehaast schieten. Het inbrengen van Jamie Kloots voor Kim Stockman en daardoor schuift Saskia Drommel door naar de spitspositie. Dat Smerdiek nu eigenlijk meer fysieke kracht ten tonele gaat stellen lijkt de jonge nieuwkomers bij Ter Leede enigszins op te breken. Dus verrassend is het dan ook niet dat Smerdiek in de 78e minuut hun ere treffer weten te maken nadat de bal eerst de paal teisterde en daarna in de rebound alsnog achter Cindy van Maris werd binnen geschoten 1-5. De hoogstandjes komen in deze fase voor rekening van de Leidsman,als Saskia Drommel vanaf de 16 meter cirkel een gericht schot op doel loslaat word de bal gepareerd binnen de 16, toch echt met de hand,het roepen van HANDS levert Saskia een directe vrije trap tegen op,door…..praten! Nog bonter, de gekregen vrije trap op de middellijn voor Ter Leede,word snel genomen door Angela Wolvers die nu Saskia Drommel de vrije doortocht ziet binnen snellen. De reactie van de leidsman was nu te snel genomen en de vrije trap gaat naar… Smerdiek…..? Met zulke waan ideeën word het spelpeil niet echt groots te noemen,geen van beide ploegen kan hier enig voordeel uit te halen. Het is dat Yvonne v/d Bosch in de 85e minuut met haar Conny stijltje weer etaleerde en de bal veroverd en gelijk Saskia Drommel achter de laatste vrouw aanspeelt en deze weet de bal met enig venijn over het gestrekte been van de keepster heen te tillen en komt de bal tot stilstand in het net 1-6. Drie minuten voor tijd maakt Smerdiek met een diagonale knal, opnieuw Cindy van Maris kansloos, 2-6,waardoor dan ook gelijk de eindstand bekend werd. Zo heeft Ter Leede eigenlijk met minder voetbal wel laten zien dat doeltreffend ook simpel kan zijn.