donderdag 13 september 2007

De "R" zit in de maand

Een gevleugelde uitdrukking “De ‘R‘ zit in de maand”. Waar komt deze eigenlijk vandaan? Googlen geeft eigenlijk geen eenduidig antwoord.
Bekend zijn wel:
Dat men vroeger zei dat je mosselen alleen kon eten in de maanden met een ‘R’ in de naam.
Levertraan, wie kent het nog, kregen de kinderen in de maanden met een……. ( 8 maanden achter elkaar).

Voor Dames 2 is dat moment nu aangebroken:
Rijsoord - 15-09-2007 thuis
Rijnvogels - 22-09-2007 uit
Rijsoord - 29-09-2007 uit (beker)
Reiger Boys - 06-10-2007 uit

U ziet het de “R” zit in de maand.

woensdag 12 september 2007

Voorbeschouwing competitiewedstrijd 3

Voorbeschouwing overgenomen van de site vrouwenvoetbal

Ter Leede 2 - Rijsoord.
Jorien van der Pool maakte zaterdag haar 1e doelpunt voor de Sassenheimers, Na haar periode in Engeland koos zij voor Ter Leede, en won met haar elftal in Berkel, dus dat smaakt naar meer. En dat kan, want bij Rijsoord loopt het nog niet echt. Tegen Berkel en Rijnvogels verloor Rijsoord met grote cijfers, dus met enig vrees reist men af naar Sassenheim.

Nederlands Militair Elftal

Kim heeft te horen gekregen dat zij defintief deel uitmaakt van de selectie van 18 speelsters voor het Nederlands Militair Elftal, dat zal deelnemen aan de Militaire Wereldspelen in Hydrabad in India in de periode van 12 tot en met 22 oktober a.s. We zullen je missen.

dinsdag 11 september 2007

Internationals

Ter Leede 2 heeft twee internationals in het team. Wist u dat?
Kim maakt deel uit van de selectie van het Militair Elftal dat op maandag 10 september jl te gast was bij hoofdklasser Saestum in Zeist. Voor de militairen was dit de op een na laatste test voordat er wordt afgereisd naar India voor de Wereldspelen. Van de selectie van 21 moeten nog 3 speelsters afvallen.
Nadine speelt woendag 12 september met het Nederlands Politie XI-tal op het terrein van de KNVB in Zeist een oefenwedstrijd tegen Stedoco da1.

zondag 9 september 2007

cvv Berkel - Ter Leede 2 0-2


Het resultaat, de 2-0 overwinning, was verdiend. Ter Leede was veel meer in de aanval maar had moeite het net te vinden. Berkel was met name gevaarlijk uit stilstaande momenten zoals corners. Nadat Jorien uit een strafschop (na een overtreding op Kim)de 1-0 had gemaakt, was het Daveny die kort voor tijd de 2-0 liet aantekenen.

Opstelling:
Bianca Kuyt, Amanda van Gils, Laura van Leeuwen, Jorien van der Pool, Gabriella Mosk (Nathalie Qaqaya), Bente Boogaard (Emma Birnie),Louise vn der Maarel, Lydia de Vos, Nadine Bier (Daveny Rodriquez), Saskia Drommel, Kim Stockman


Een uitgebreid verlag van de kant van Berkel verscheen op de site van vrouwenvoetbal. Zie de volgende link:
Clubverslag Berkel