woensdag 6 februari 2008

Voorbeschouwing competitiewedstrijd 16

Na een weekje rust a.s. zaterdag de wedstrijd tegen Reiger Boys, de ongeslagen koploper. Tijd voor het eerste puntverlies van de tegenstander? Volgende week weer vrij, dus een meer dan 100% inzet is mogelijk. Succes.

bron: vrouwenvoetbal.nl:
Ter Leede 2 - Reiger Boys
De koploper moet naar Sassenheim, daar wacht Ter Leede 2, dat op de 3e plaats staat. Eerder won Reiger Boys met 2-0, maar bij 1-0 miste Ter Leede een strafschop. Vorig seizoen won Ter Leede met 2-0, dus de Boys wacht een lastige middag. De verdediging staat zeer goed bij de Club uit Heerhugowaard, al 12 keer werd de 'nul' gehouden. Een absoluut record dat nooit meer verbeterd zal worden. Reiger Boys won de laatste twee duels met veel moeite, maar dat was wel genoeg voor de volle buit. Het zal er om spannen tussen deze twee grootmachten.

dinsdag 5 februari 2008

Ter Leede - Willem II (3)

bron: Vrouwenvoetbal.nl

Langs de lijn in Sassenheim deel II

Geschreven door Rob Kooy
maandag 04 februari 2008

Landskampioen Ter Leede speelde tegen Willem II, de club in grote vorm. Zou er een 2e stunt komen op het sfeervolle complex in Sassenheim? De meeste toeschouwers bleven ook bij deze wedstrijd kijken, dus de tribune was wederom zeer goed bezet.
Willem II leek er geen gras over te groeien en ging voortvarend van start. Karin Stevens scoorde al na 4 minuten en in de 7e minuut leek de wedstrijd al beslist toen Shirley Kocacinar attent reageerde op een bal van Nikki de Kock, die van de lat terugkwam.

In de 10e en de 35e minuut scoorde wederom Karin Stevens met rugnummer 10 op haar shirt. De Maastrichtse is in bloedvorm en op dit moment niet te stoppen, scoort veel en is overal bij betrokken. Misschien wel op dit moment de beste speelster van het land. Het hele elftal van Willem II draait goed, er is veel beweging, de linie´s sluiten goed aan en er is veel spelvreugde te ontdekken binnen het team. Het is dat Ter Leede keeper Meriam Vermeulen attent was op een doelpoging van Gisele Fraikin, anders was de ruststand nog hoger geweest.

Na de pauze viel er weinig meer te genieten voor de toeschouwers. Ter Leede liet zien dat het in ieder geval goed kan voetballen, kreeg kansjes en Yvonne van den Bosch kon de eer redden. Niet mocht, maar kon, want anders zou je daar Ter Leede tekort mee doen. Bij de Tricolores kreeg Kirsten van de Ven rust, en werd uit voorzorg Jette van Vlerken na 53 minuten gewisseld voor Renee Slegers. Willem II bekert verder, en wil net zoals FC Twente en FC Utrecht de KNVB beker winnen, want het blijft een mooie prijs. En Ter Leede? Die club verdiend alle lof voor een goede organisatie, alles was perfect voor elkaar. Een middagje ''Roodemolen'' was wederom de moeite waard. Linda Beuling was als 'gastvrouw' afwezig, zij is op 9 januari bevallen van een gezonde dochter (Floortje).

Commentaar Edwin Petersen (Willem II )
“We gingen hierheen met een positief gevoel, er was ook geen reden om ongerust te zijn. We namen deze wedstrijd net zo serieus als een competitiewedstrijd en hebben ons goed voorbereid. Kirsten van de Ven heeft rust gekregen, moest even op adem komen na haar terugkeer in Nederland. In de rust heb ik gezegd dat ze niet tegen zichzelf moeten spelen, want 0-4 is mooi, maar je moet wel zorgen dat het verschil daar is, maar dat is niet helemaal gelukt. We hebben met de groep uitgesproken dat we richting die 3e plaats kijken, dus dat is heel ambitieus. Maar we kunnen sommige dingen nog beter doen, daar ligt toch weer een uitdaging klaar. De volgende bekerronde? Op dit moment kunnen wij van iedereen winnen, maar voor de belasting van de groep op dit moment is het beter nog geen BVO club te loten. Stedoco zou leuk zijn.”