SteDoCo 2 - Ter Leede 2 (2)

Hierbij het clubverslag van SteDoCo:

20-10-2007 SteDoCo Dames 2 – Ter Leede Dames 2

7e competitiewedstrijd

Als je vandaag vroeg uit de veren was gekomen dan had je gemerkt dat het eerste nachtvorstje alweer had plaatsgevonden, het betekende wel weer een mooie stralende dag om te voetballen. De wedstrijd tegen Ter Leede stond op de planning na een week waarin een groot deel van onze routine afscheid heeft genomen en het een stapje lager gaat proberen en de gemiddelde leeftijd dus binnen een week van laag naar wie boven de 20 is wordt al als een ervaren speelster gezien. Tevens was er hoog bezoek van de bondscoaches dus de jonge meiden hadden redenen genoeg om hun kunsten te etaleren.

In tegenstelling tot vorige week is Ter Leede een ploeg die ook via combinatievoetbal lekker wil voetballen en een aantal speelsters in huis heeft die je om een boodschap kan sturen, en aangezien ook wij er een paar hebben rondlopen ontspande zich een boeiend schouwspel deze middag. De wedstrijd was gedurende de eerste helft goed in evenwicht, dan was Ter Leede weer even wat sterker en dan waren wij weer even de bovenliggende partij. De verdedigers waren de aanvallers aan beide zijde meer de baas en zodoende waren de kansen op 1 hand te tellen. Ter Leede had een paar goede mogelijkheden maar Layla pareerde alles prima, en aan de andere kant kwam Elise net een teenlengte te kort om een kans te verzilveren. Zodoende werd de rust bereikt met een brilstand maar dit was beslist geen saaie brilstand.

In de 2e Ht was het eerste kwart duidelijk voor ons , Alex en Elise waren veel dreigend en via Veronica , Sanne en Eline kwamen we herhaaldelijk in het strafschopgebied van Ter Leede, maar het scoren wou nog niet lukken. Net die laatste pass of dat laatste schot kwam niet goed uit de verf. Het was Karin die de beste kans kreeg, uit een vrije trap kwam ze net een haarlengte te kort om de bal binnen te koppen , en de bal ging zonder te zijn aangeraakt net aan de buitenkant van de paal. Naarmate de wedstrijd vorderde kwam Ter Leede meer opzetten en begon langzaam de wedstrijd te dicteren. Er waren wat rommelige taferelen in onze 16 meter maar gelukkig brachten we het er zonder kleerscheuren van af, waarbij Leyla 1x goed redde op een eigen inzet. Met nog een kwartier te gaan denk je dat het wel eens richting de 0-0 kan gaan of wie scoort die wint , want de open kansen aan beide zijdes zijn schaars, Ter Leede loopt veelvuldig in onze buitenspel val en wij komen ook niet meer dreigend voor het doel van Ter Leede. 10 minuten voor tijd valt dan toch die goal, een bal die net achter onze verdediging blijft liggen en de spits is er eerder bij dan onze uitkomende keepster en de spits heeft geen moeite om de bal hierna in het doel te plaatsen. 0-1. We proberen nog om de gelijkmaker te forceren en na en actie van Elise waarbij ze 4 man passeert strand ze in 1e instantie op de keepster maar in de rebound komt er een kans voor Veronica die zo de gelijkmaker op haar schoen heeft maar de bal verdwijnt naast i.p.v. in het doel. Even later aan de andere kant omzeilt Ter Leede de buitenspel val en gaan er 2 speelsters af op Leyla, en uit het boekje wordt de bal netjes opzij gelegd maar mist de andere speelsters voor ons lege doel. In de laatste seconde van de wedstrijd nog een vrije trap voor ons, Karin schiet op doel en de keepster grabbelt, laat de bal los haalt hem achter zich vandaan en laat weer los en pakt hem tenslotte toch, helaas voor ons is de bal de doellijn niet gepasseerd en noteren wij zo onze 2de nederlaag van het seizoen.

Een wedstrijd waarin een gelijkspel zeker tot de mogelijkheden behoorde, als er een ploeg meer aansprak mocht maken op de 3 punten was het Ter Leede maar een gelijkspel zou de verhoudingen mischien wel iets beter hebben weergeven. Helaas ditmaal geen punten maar het vertoonde spel geeft vertrouwen voor de komende zware wedstrijden die ons te wachten staan.

Opstelling: Leyla, Alexandra (60. Patricia), Elise, Femke, Ilona (82. Silvia T), Karin, Michelle, Miranda (45. Eline) Renate, Sanne, Veronica.

Statistieken81 min 0-1 Ter Leede