dinsdag 5 februari 2008

Ter Leede - Willem II

Bron: Ladiessoccer

Ter Leede de sigaar tegen Willem II.

In de beginfase van de wedstrijd had Ter Leede totaal niets in de melk te brokkelen, was er tussen ADO Den Haag (eredivisie) en Stedoco (hoofdklasse) van klasseverschil totaal geen sprake was, bij het duel Ter Leede was dat wel ff anders.

Als een sneltrein walste de Tilburgse ploeg over de thuisclub heen, met het grootste gemak van de wereld stond het na 12 minuten al 0-3 voor Willem II dat er 10 minuten voor de rust nog 0-4 van maakte, maar dat na de rust totaal niet meer aandrong. Yvonne van den Bosch kon daardoor de eindstand op 1-4 bepalen!
Het Ladiessoccerteam wees Willem II-laatste vrouw Niki de Cock na afloop aan als Lady of the Match!

Willem II startte furieus, via razendsnel opgezette aanvallen werd de verdediging van Ter Leede op de proef gesteld. Al in de 1e minuut van de wedstrijd kwam Karin Stevens alleen op Ter Leede-doelvrouwe Miriam Vermeulen af maar die wist de op papier linkerspits spelende Willem II vedette op dat moment nog van scoren af te houden, maar 2 minuten was het wel raak nadat dezelfde Karin Stevens geheel onverwachts van afstand uithaalde, de bal vloog onhoudbaar voor de Ter Leede-keepster in de bovenhoek, 0-1.
Vier minuten later ~in de 7e minuut~ maakte Willem II-rechterspits Shirley Kocacinar er al 0-2 van, een schot van afstand van Niki de Cock spetterde tegen de onderkant van de lat, de terugspringende bal was daarna een prooi voor Shriley Kocacinar 0-2.

In de 12e minuut snelde ~de deze x als rechtshalf opgestelde~ Tamara Valentijn langs de rechterzijlijn, haar voorzet werd ineens door Karin Stevens binnengeknald, 0-3.
Willem II nam wat gas terug maar de thuisploeg zag evengoed geen kans om het initiatief over te nemen.
Tien minuten voor de rust zette de Tilburgse formatie nog ff aan hetgeen resulteerde in alweer een doelpunt van Karin Stevens ~haar 3e van de dag~, nu was het de als altijd briljant spelende Femke Maes die van uiterst rechts voorzette, een opwippertje~ een technisch hoogstandje~ van de onstuitbare Karin Stevens was toen goed voor de 0-4. ruststand!

Na de pauze deed Willem II er niet veel meer aan en kon zoals gezegd Yvonne van den Bosch voor Ter Leede nog de eer redde waardoor de eindstand op 1-4 werd bepaald!

Bij de Tilburgse formatie ontbrak nieuwkoomster Kirsten van de Ven en diende ~voor ons niet te volgen~ Dominique Vugts weer op de bank te beginnen, na de rust viel ze uitstekend in!